Henemova pomptechniek en Engineering opgericht door Dhr. H.A.J.B. Sprokholt in 1996 en nog steeds door hem geleid is een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezig houd met innovaties in pomptechnische systemen.


Wat houd dat nu eigenlijk in :


Buiten het feit dat Henemova elk denkbaar bestaand pompsysteem voor u kan installeren repareren of onderhouden zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen op uw wensen geënt .


De weg naar het eindresultaat dat u voor ogen heeft word door ons ontworpen, geïnstalleerd, getest en optimaal afgesteld .


Enkele voorbeelden ter verduidelijking :


Betonson (een bedrijf dat o.a. betonpalen en elementen produceerde te Son en Breugel N.B.) deed in hun bestaan regelmatig een beroep op de expertise van Henemova Pomptechniek.Het probleem met het reinigen van hun betondumpers die de betonemulsie vervoeren van de menger naar de productie hallen onder andere.


Door het gebruik van een nieuw en veel abrasiever mengsel was de tijd van de handmatige reiniging opgelopen tot c.a. 25 minuten per cleaning ., en dat minstens 3 a 4 maal daags .


Ook was het handmatige proces een ronduit smerig en arbeidsintensief karwei .


Henemova heeft toen een geheel geautomatiseerd proces ontwikkeld en vervaardigd, dat het gehele reinigingsproces binnen 5 minuten klaarde en waarbij de chauffeur gewoon droog in de cabine kon blijven zitten .


Tijdbesparing : 4 x 20 minuten = 1 uur en 20 min. Per dumper per dag en tevreden personeel.


Bij de firma van Rooijen Logistiek te Eindhoven draaien 6 zware pompen geïntegreerd in een complete afwateringsinstallatie die bij hevige regenval het terrein van vele hectaren inclusief de 4 grote load-docks onder maaiveld keurig droog houd . Dit door middel van overheveling in een bufferbassin en overpompen naar stamriool en spoorsloot conform regelgeving van maximale capaciteit per uur van provincie en gemeente .


Dit zijn slechts twee voorbeelden van zeer verschillende installaties (een hoge en een lagedruk)


uit het scala van gerealiseerde projecten van Henemova Pomptechniek .

Een heel ander voorbeeld om de diversietijd van ons bedrijf nog duidelijker in beeld te brengen is te technische installatie in de kelder onder de Hofpleinfontein in hartje Rotterdam.

Hiervan ziet u diverse foto,s in de gallerij.


Werkelijk alle pomptechnische installaties op elk gebied van groot tot klein kunnen wij voor u verzorgen van ontwerp tot oplevering en uiteraard het onderhoud voor jaren daarna .


Ook bij eventuele storingen staat onze servicedienst 24 uur per dag 365 dagen per jaar voor u klaar .